De Gallery Crawl is een initiatief van Stichting Root Rotterdam.
Vanuit de groeiende ontwikkeling van culturele initiatieven in het Oude Noorden van Rotterdam, waaronder diverse galeries, is de de Gallery Crawl ontstaan. Het doel van de Crawl is om de diverse galeries onder de aandacht te brengen en meer mensen hiervan te laten genieten. Het is een jaarlijks georganiseerde feestelijke happening dat een vol weekend duurt.
Cheryl Denijn is de initiatiefneemster van de Kleurentour. Een wijk die volgens haar meer kleur mag krijgen, maar ook meer waardering voor wat er al is. Daarnaast heeft zij het idee dat de verbinding met elkaar beperkt is, waardoor mooie ideeën en initiatieven verborgen blijven. Met deze tour hoopt zij meer openheid te creëren wat zal mogen leiden tot prachtige kunst- en cultureel gerelateerde wijkinitiatieven.
Het doel van de Kleurentour is om gedurende de Gallery Crawl zowel de bezoekers van de Crawl, maar ook zeker de bewoners van Rotterdam- Noord met een gekleurde bril naar het Oude Noorden te laten kijken.
De Kleurentour brengt je langs de kunstwerken, gekleurde gebouwen en gevels en alles wat jullie als bezoekers van de tour als kunst ervaren.
Het is een tour waarbij interactie met elkaar zeer gewenst is om samen te komen en ideeën uit te wisselen.
Het streven met de tour is om meer liefde en respect voor je eigen woon- en leefomgeving te creëren of te versterken, het laten ontstaan van nieuwe culturele en creatieve initiatieven, maar ook het ontmoeten van buurtbewoners.
Hieronder vind je een foto impressie van de Kleurentour by ForJou d.d. 5 juli 2020.
Foto's gemaakt door Jacqueline Fuijkschot
ONSbank streeft naar een meer menselijke omgang met schulden. Onze aanpak is vormgegeven vanuit het idee dat schuldproblemen niet op te lossen zijn door alleen trainingen in het op orde krijgen van je administratie. Je moet ook de energie hebben om je leven aan te pakken en je gedrag veranderen. En dit is makkelijker als je weet wie je bent en wat je wilt, een gevoel van eigenwaarde hebt en weer kansen kunt zien.
Kunst, muziek, sport en theater helpen je om een antwoord te vinden op vragen als: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? En wat houdt me tegen? De overtuigende eigenzinnigheid van de kunstenaars waarmee we samenwerken, werkt inspirerend en bevrijdend. Zij laten je zien dat verandering mogelijk is. Bovendien laten ze andere vormen van waarde, succes en kracht zien, dan die van geld, roem en uiterlijk. Het werken met mensen, die liefde hebben voor maken en persoonlijk contact, geeft je een ander perspectief op het leven en nieuwe kracht om je toekomst te bepalen en andere keuzes te maken.
Cheryl: “Vanuit mijn werkervaring heb ik van dichtbij ervaren dat de focus bij de benadering van jongeren voornamelijk ligt bij wat er niet goed gaat, waar de problemen liggen. Regelmatig werd er niet gevraagd wat de jongeren enthousiast maakt en waar hun kracht ligt. Door hen te bevragen naar hun dromen en wensen en te kijken naar wat zij wel kunnen, kunnen we samenwerken om wat niet goed gaat weer op de rit te krijgen. Als teamcoach bij ONSbank streef ik ernaar vanuit een creatieve invalshoek het beste en soms het onverwachtse van jezelf naar boven te halen en in te zetten als kracht”.
In de Creatieve Ateliers krijgen studenten van de opleiding Social Work een aantal vormen, technieken, handreikingen en tips om hun persoonlijke presentatie plan creatief vorm te geven.
In mijn creatieve atelier stond beeldend centraal.
Door middel van het maken van een visionboard aanvullende met coachingsopdrachten kregen de studenten inzicht in wie zij zijn, wat zij graag willen behalen met de studie Social Work, maar ook wat hun persoonlijke doelen zijn om verder te ontwikkelen.
— Marco Dreijer
Samen met 9 andere makers vormen wij een Columnisten Collectief bij De Cultuurvlogger Marco Dreijer. Om de twee maanden kunnen jullie genieten van mijn column die je via onderstaande links kan openen. Veel leesplezier!